Risotto met courgette, venkel en kabeljauw

Deze smaakvolle risotto is volgens een traditioneel en ambachtelijk recept bereid. Er zijn authentieke ingrediënten uit de regio Trentino toegevoegd waardoor de risotto al op smaak is en daardoor makkelijk en snel te bereiden is. 

No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Secondi
Productcategorie Risotto & Polenta
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 zakje Risotto naar keuze
  • 500 gr Kabeljauwfilet
  • 1 Ui gesnipperd
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Courgette
  • 1 Venkel
  • 1 Citroen
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas geraspt (optioneel)

Instructies
 

  • Breng 1 liter groentebouillon aan de kook en houd op laag vuur warm.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en was en snijd de courgette in blokjes. Snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd flinterdun. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de venkel en courgette ongeveer 5 minuten. Leg de groeten apart op een bord.
  • Verhit 2 eetlepels in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot te ui glazig ziet. Laat niet bruin worden.
  • Voeg de risotto toe en bak al roerend tot de risotto glazig ziet.
  • Doe een scheut bouillon bij de risotto en kook al roerend tot het vocht is opgenomen. Schenk onder regelmatig roeren telkens weer een scheut bouillon bij de risotto tot de bouillon op is en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 18 tot 20 minuten.
  • Bereid ondertussen de kabeljauwfilet.
  • Voeg als de risottorijst bijna gaar is de courgette en venkel toe samen met de citroenrasp. Voeg citroensap naar smaak toe.
  • Serveer de risotto met de kabeljauwfilet en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.(optioneel)
Heb je dit recept geprobeerd?Laat weten hoe het was!

Delen:

Facebook
WhatsApp
Email
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Ook lekker

Gerelateerde recepten

Primi

Risotto met champignons

Deze smaakvolle risotto is volgens een traditioneel en ambachtelijk recept bereid. Er zijn authentieke ingrediƫnten uit de regio Trentino toegevoegd

Bekijk recept Ā»
Antipasti

Stokbrood met Salsa

Ontdek de authentieke smaak van tomatensaus uit Trentino. De saus is gemaakt op basis van zongedroogde tomaten en Radicchio Dell’Orso.

Bekijk recept Ā»
Winkelwagen
Om Lisanto zo goed mogelijk te laten werken, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.
Winkel
Verlanglijst
0 artikelen Winkelwagen
Mijn account