Salsa Imperatore is een tomatensaus, gemaakt op een basis van zongedroogde tomaten en Radicchio Dell’Orso.
Radicchio is een groente met een subtiel bittere smaak en wordt beschouwd als een zeldzaam en kostbaar product van de gastronomie. Het is een zeer gewilde delicatesse. De smaak is uniek – een combinatie van bitterheid en zoetheid, met een knapperige textuur.
Dit product wordt geproduceerd in Trentino en onderscheidt zich door exclusiviteit en ambachtelijke bereiding.
5 van 1 stem
Gang Secondi
Productcategorie Sauzen & Tapenades
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g Pasta naar keuze
- 100 g Salsa Imperatore
- 150 g Mascarpone
- 500 g Rundergehakt
- 1 Ui gesnipperd
- 1 Wortel, fijngehakt
- 2 stengels Bleekselderij, fijngehakt
- 2 eetlepels Olijfolie extra vierge
- Rucola (optioneel)
- Parmezaanse kaas geraspt (optioneel)
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de gesneden groenten in de pan en bak glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de Salsa en mascarpone toe aan het gehakt en verwarm op laag vuur. Voeg wat kookvocht van de pasta toe.
- Schep de gekookte pasta op een bord. Schep de saus er bovenop.
- Garneer met rucola en geraspte Parmezaanse kaas. (optioneel)
Heb je dit recept geprobeerd?Laat weten hoe het was!