Salsa La Favola is een tomatensaus, gemaakt op een basis van zongedroogde tomaten en Radicchio Dell’Orso.
Radicchio is een groente met een subtiel bittere smaak en wordt beschouwd als een zeldzaam en kostbaar product van de gastronomie. Het is een zeer gewilde delicatesse. De smaak is uniek – een combinatie van bitterheid en zoetheid, met een knapperige textuur.
‘Radicchio Dell’Orso’ vertaald als ‘Radicchio van de beer’ groeit op sneeuwhoogte in de Alpen van Trentino en dankt zijn naam aan een oud verhaal. Er werd gedacht dat de beer na het ontwaken van zijn winterslaap als eerste zijn maag vulde met deze groente.
Dit product wordt geproduceerd in Trentino en onderscheidt zich door exclusiviteit en ambachtelijke bereiding.
5 van 1 stem
Gang Secondi
Productcategorie Sauzen & Tapenades
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g Pasta naar keuze
- 500 g Kipfilet blokjes
- 100 g Salsa La Favola
- 100 g Mascarpone
- 2 eetlepels Olijfolie extra vierge
- Rucola (optioneel)
- Pijnboompitten (optioneel)
- Parmezaanse kaas geraspt (optioneel)
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe aan het kokende water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak ze tot ze gaar zijn.
- Voeg de Salsa La Favola en mascarpone toe aan de Salsa. Doe er eventueel wat kookvocht van de pasta bij.
- Schep de gekookte pasta op een bord.
- Garneer met rucola, toefjes mascarpone, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas. (optioneel)
Notities
Tip: Je kunt dit recept naar wens aanpassen door groenten toe te voegen en de kip te vervangen door gehaktballetjes. Vervang Salsa La Favola door een andere Salsa.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat weten hoe het was!



